שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב ישראלי / נתי אבגי


חומרים (6 מנות)
850 גרם כתף/שוק טלה
150 גרם שומן כבש
1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק מאוד
1 צרור בינוני פטרוזיליה, קצוצה דק
4 כפיות פלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)
4 כפיות מלח שטוחות
50 מ"ל שמן זית כתית
אופן ההכנה
  1. טוחנים את בשר הטלה ושומן הכבש במטחנת בשר בטחינה גסה. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית ולשים ביד לקשירה בערך 10 דקות.
  2. יוצרים קציצות עגולות או גלילים ומניחים על תבנית במקרר למשך חצי שעה על מנת שהקבב 'יקשר'.
  3. צולים על גריל פחמים (תמיד עדיף) מ-2 הצדדים.
  4. המלצה להגשה: על סלט של בורגול חם עם גרגירי חומוס, עגבניות, עשבי תיבול וטחינה גולמית (כמו שאנו עושים בפורט קפה) או ליבת חציל שרוף, טחינה לבנה, סומאק ושמן זית עם מיץ לימון, פטרוזיליה ונענע.
חזרה