שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות תרד ושקדים / דפנה שני

קציצות טעימות עשויות מתרד, גבינת חלומי ושקדים


חומרים (6 מנות)
5 כפות שמן זית
900 גרם עלי תרד, שטופים (אפשר גם קפוא, מופשר)
מלח
מעט אגוז מוסקט טחון
פלפל לבן
3 ביצים
150 גרם גבינת חלומי, מרוסקת
100 גרם שקדים, פרוסים (או פיסטוקים קצוצים גס)
5 כפות זרעי פשתן טחונים או פירורי לחם
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים עד שעלי התרד מתרככים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  2. במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית. מניחים במחבת כפות מהתערובת. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
  3. אפשר להכין מראש ולפני ההגשה לחמם בתנור.
  4. בפסח אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה.
חזרה