שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עלי גפן ממולאים אורז וצנוברים, מבושלים ביין מוסקט / דפנה שני


חומרים (40 מנות)
50-40 עלי גפן טריים או משומרים
3-2 תפוחי אדמה, מקולפים
5-4 כפות שמן זית
למלית:
4 כפות שמן זית
1 עגבנייה גדולה, קצוצה
70 גרם צנוברים
1.25 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח גס
1/4 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
חופן צימוקים קטנים או אוכמניות מיובשות
1/2 כוס יין מוסקט
1.5 כוסות מים
1 צרור עלי נענע, קצוצים
לרוטב:
1.5 כוסות יין מוסקט
1 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה
  1. להכנת המלית, מחממים את השמן בסיר רחב וכבד, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומבשלים 4 דקות. מוסיפים את הצנוברים, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הצימוקים או האוכמניות המיובשות, את היין והמים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים נספגים, 15-10 דקות.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את הנענע, מערבבים היטב ומצננים.
  4. אם משתמשים בעלי גפן טריים, משרים אותם במים רותחים למשך 5 דקות ומסירים את קצה הגבעול מכל עלה. אם משתמשים בעלי גפן משומרים, משרים אותם למשך 10 דקות במים קרים ושוטפים פעמיים, להפגת המליחות.
  5. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי ½ ס”מ.
  6. יוצקים את השמן לסיר רחב וכבד. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
  7. מניחים כל עלה על משטח עבודה. מניחים על צידו הרחב כפית מהמלית, מקפלים את הצדדים החיצוניים כלפי פנים ומגלגלים מלמטה למעלה לגליל מהודק.
  8. מצופפים את עלי הגפן מעל תפוחי האדמה.
  9. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על העלים הממולאים שבסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה עד שעה ועשרים דקות. אם צריך, מוסיפים מעט מים. בסוף הבישול צריכה להישאר בסיר מחצית מכמות הנוזלים.
  10. מגישים את העלים הממולאים יחד עם תפוחי אדמה ויוגורט.
חזרה