|
|
|
|
כוס מלבי של חלב שקדים, תותים ופיסטוק
/ נעמה שטייר, קונדיטורית"עמליה"
|
חומרים (6 מנות)
|
500 מ"ל חלב שקדים (רוזטה) |
500 מ"ל חלב או מים |
75 גרם קורנפלור |
לסירופ: |
100 גרם תותים טריים |
1 כף אבקת סוכר |
לקישוט: |
תותים טריים, חתוכים לרבעים |
50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים |
אופן ההכנה |
- מערבבים חצי ליטר חלב או מים עם הקורנפלור.
- מוזגים לסיר את חלב השקדים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור תוך כדי ערבוב רצוף במטרפה, וממשיכים לבשל על אש בינונית 5 דקות תוך כדי ערבוב רצוף עד שהמסה מסמיכה ונפרדת מהסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים מייד לכוסות. משאירים לצינון בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה, ומכניסים לקירור.
- סירופ תותים: טוחנים יחד את התותים ואבקת הסוכר. יוצקים על המלבי.
- מעטרים בתותים טריים ובפיסטוק.
| חזרה | | |