קראנץ ריקוטה
/ אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"
עוגה שאמנם היא לא דיאטטית אבל מתאימה למי שלא יכול או לא רוצה להשתמש בסוכר
|
חומרים (2 מנות)
|
לבצק בריוש: |
2.5 (350 גרם) כוסות קמח |
קורט מלח |
5 שקיות של סוכרלייט או סוכרדיאט |
1 כף גדושה (10 גרם) שמרים יבשים |
3 (165 גרם) ביצים |
2 חבילות (200 גרם) חמאה קרה מאוד |
כ-6 כפות חלב (לפי הצורך) |
1/2 כפית תמצית וניל |
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון |
למלית: |
400 גרם ריקוטה |
1/4 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה |
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור |
1/3 כוס (60 גרם) תחליף סוכר |
1/2 גביע (125 גרם) גבינה 5% |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
1 כפית תמצית וניל איכותית |
לזיגוג: |
1 כוס מים |
1/2 כוס תחליף סוכר |
1 כפית גרידת לימון |
אופן ההכנה |
המתכון מיועד ל - 2 תבניות אינגליש קייק:
- בצק בריוש: במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון והביצים. כשאלו נטמעים בעיסה, מוסיפים חלב עד שנוצר גוש בצק וכל החומרים התאחדו.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת בצק חלק, אחיד ואלסטי. מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.
- מילוי: מפוררים לקערת מיקסר את הריקוטה ותחליף הסוכר.
- מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הווניל וגרידת הלימון ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את הקורנפלור.
- הרכבה: בעזרת מערוך ועל משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
- מורחים את מלית הריקוטה על העלה באופן אחיד ומגלגלים לרולדה.
- חותכים לרוחב וקולעים את העוגה, כמו צמות, ליצירת קראנץ'.
- מתפיחים את העוגה עד שמכפילה את נפחה.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
- זיגוג: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומסירים מהאש. עם סיום אפיית העוגה, מברישים את הסירופ על חלקה העליון של העוגה כדי לשמור על לחות.
|
חזרה |