עוגת מיץ פסיפלורה
/ יעל גרטי
מתכון של מרילין איילון, מתוך הספר "שבוע במטבח של מרילין" באדיבות "מייזליק ספרים".
חומרים ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמיות, או תבנית גוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.
|
חומרים
|
4 ביצים L |
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר |
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה |
1 כוס (240 מ"ל) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים |
1 כף זרעי פסיפלורה |
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן |
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה |
לזילוף אחרי האפייה: |
1 כוס (240 מ"ל) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים |
לציפוי (לא הכרחי): |
2 כפות ריבת משמש חלקה |
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים |
לשימון: מעט שמן קנולה |
עזרים: מיקסר/מקצף חשמלי |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית/תבניות במעט שמן קנולה.
- מקציפים במיקסר או בעזרת מקצף חשמלי ביצים וסוכר, עד לקבלת עיסה תפוחה מאוד.
- מוסיפים שמן ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.
- מוסיפים מיץ וזרעי פסיפלורה ומקציפים עד לאיחוד.
- בקערה קטנה מערבבים קמח לבן ואבקת אפייה, בעזרת כף או בידיים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה. מקציפים במהירות איטית עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
- יוצקים את העיסה לתבנית/תבניות המשומנות, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-35-45 דקות (תלוי בגודל התבנית) או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מייד את מיץ הפסיפלורה.
- אם רוצים (אחרי צינון יסודי של העוגה), מכינים ציפוי כפי שמופיע בתמונה: מחממים ריבת משמש בקערית במיקרוגל במשך חצי דקה עד דקה, או עד לקבלת ריבה חלקה וחמה. מורחים את הריבה על העוגה בעזרת מברשת.
- מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה וקולים שקדים מולבנים פרוסים עד להזהבה נאה. מסירים מייד מן האש ומעבירים לצלחת. מפזרים על גבי העוגה ומגישים.
|
חזרה |