שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מיץ פסיפלורה / יעל גרטי

מתכון של מרילין איילון, מתוך הספר "שבוע במטבח של מרילין" באדיבות "מייזליק ספרים".

חומרים ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמיות, או תבנית גוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.


חומרים
4 ביצים L
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
1 כוס (240 מ"ל) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים
1 כף זרעי פסיפלורה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לזילוף אחרי האפייה:
1 כוס (240 מ"ל) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים
לציפוי (לא הכרחי):
2 כפות ריבת משמש חלקה
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
לשימון: מעט שמן קנולה
עזרים: מיקסר/מקצף חשמלי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית/תבניות במעט שמן קנולה.
  2. מקציפים במיקסר או בעזרת מקצף חשמלי ביצים וסוכר, עד לקבלת עיסה תפוחה מאוד.
  3. מוסיפים שמן ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.
  4. מוסיפים מיץ וזרעי פסיפלורה ומקציפים עד לאיחוד.
  5. בקערה קטנה מערבבים קמח לבן ואבקת אפייה, בעזרת כף או בידיים.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה. מקציפים במהירות איטית עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
  7. יוצקים את העיסה לתבנית/תבניות המשומנות, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-35-45 דקות (תלוי בגודל התבנית) או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או יבש.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מייד את מיץ הפסיפלורה.
  9. אם רוצים (אחרי צינון יסודי של העוגה), מכינים ציפוי כפי שמופיע בתמונה: מחממים ריבת משמש בקערית במיקרוגל במשך חצי דקה עד דקה, או עד לקבלת ריבה חלקה וחמה. מורחים את הריבה על העוגה בעזרת מברשת.
  10. מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה וקולים שקדים מולבנים פרוסים עד להזהבה נאה. מסירים מייד מן האש ומעבירים לצלחת. מפזרים על גבי העוגה ומגישים.

 

חזרה