|
|
|
|
ניוקי פרחוני
/ אייל הרוש, השף של מסעדת בליני
|
חומרים
|
200 גרם ניוקי |
50 גרם גבינת פרמזן |
1/2 כוס יין לבן |
5 גרם (1 כפית חמאה) |
8 פרחי ברוקולי קטנים |
8 פרחי כרובית קטנים |
מלח ופלפל שחור טחון |
1 שן שום כתושה |
אופן ההכנה |
- בסיר עם מים רותחים חולטים למשך 2 דקות את הברוקולי והכרובית. לאחר החליטה, מעבירים את פרחי הברוקולי והכרובית לקערת מים עם קרח על מנת לעצור את הבישול.
- במחבת עמוקה, ממיסים חמאה ושום על אש נמוכה. מוסיפים את הפרמז'ן והיין ומערבבים היטב ליצירת רוטב סמיך במרקם אחיד.
- באותו סיר עם מים חמים מבלים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת יחד עם פרחי הכרובית והברוקולי.
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים.
| חזרה | | |