שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה פנה עם עוף ופלפלים / מיכל וקסמן

פסטה עם עוף ופלפלים צבעוניים במרידנה טעימה להפליא


חומרים (3 מנות)
250 גרם חזה עוף (בעובי רגיל, לא לשניצל) או פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
למרינדה:
2 כפות יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום חצויות
עלים מענף רוזמרין
קורט פלפל שחור גרוס טרי
פלפל צ'ילי יבש שבור לחתיכות
לפסטה:
חזה העוף שהושרה במרינדה
250 גרם פסטה פנה (או פסטה קצרה אחרת)
2 פלפלים אדומים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
2 שיני שום פרוסות דק
עלים מענף של רוזמרין
3 כפות שמן זית
3 כפות יין לבן יבש
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס טרי
פרמזן מגורר להגשה
אופן ההכנה
  1. אם רוצים להשקיע, מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את קוביות העוף למשך כמה שעות ואפילו לילה במקרר. אם אין זמן אפשר לוותר ולהשתמש בעוף כמו שהוא, ללא השריה.
  2. מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים בנדיבות במלח גס ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  3. מחממים שמן זית במחבת כבדה ורחבה על אש גדולה. מוסיפים את פרוסות הפלפלים המתוקים והחריף. מטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים פרוסות שום ורוזמרין. מטגנים עד שהפלפלים מקבלים צבעים זרחניים ומודגשים ומתחילים להתרכך, מבלי שישחימו. מוציאים את פרוסות הפלפלים והשום לצלחת.
  4. מסננים את קוביות העוף מהמרינדה וזורקים למחבת בשכבה אחת. מניחים לעוף להיצלות ולהיסגר מצד אחד ורק אז הופכים את הקוביות וצולים גם מהצד השני, עד שהעוף שחום וצלוי היטב.
  5. מוסיפים מלח, פלפל שחור ויין לבן. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפסטה המבושלת, שסוננה ממי הבישול ומערבבים עם העוף והפלפלים לספיגת טעמים.
  7. מחלקים לצלחות הגשה, מגררים מעל פרמזן בכמות נדיבה ומגישים מייד
חזרה