שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל
/ אבי שטייניץ
נתחי שייטל משופדים על מקל קינמון ומשוחים ברוטב נפלא מוגשים על לקט אפונה וגזר משודרג.
|
חומרים (12 מנות)
|
1 ק"ג נתח שייטל טרי, חתוך למלבנים בגודל 3X2 ס"מ |
מלח ופלפל שחור |
12 מקלות קינמון דקים וארוכים |
לרוטב: |
1/2 כוס סירופ מייפל |
1/3 כוס חרדל דיז'ון |
עלים מ-1 ענף רוזמרין, קצוצים |
3 שיני שום כתושות |
1 פלפל חריף טרי קצוץ (או פחות, לפי הטעם) |
ללקט: |
3 כפות שמן אגוזים (או שמן צמחי אחר) |
750 גרם לקט אפונה וגזר |
מלח ופלפל גרוס |
3 שיני שום פרוסות לאורך |
2 ענפי תימין |
1/2 פלפל צ'ילי פרוס |
125 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס |
אופן ההכנה |
- לקט: מחממים מחבת ובה שמן האגוזים. מוסיפים את שיני השום והצ'ילי ומזגגים קלות.
- מוסיפים למחבת את את הלקט ומתבלים. מוסיפים את התימין והאגוזים.
- שיפודים: מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה. משפדים את קוביות הבשר על מקלות הקינמון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- מחממים היטב מחבת גריל או גריל ומשמנים.
- מניחים את השיפודים על הגריל או המחבת.
- לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה. שנזהרים לא לחרוך את השיפודים.
- מסירים את השיפודים מהאש ומושחים שנית ברוטב.
- מסדרים תלולית ירקות על צלחת הגשה ומניחים מעל שיפודים. מגישים מייד.
|
חזרה |