שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל / אבי שטייניץ

נתחי שייטל משופדים על מקל קינמון ומשוחים ברוטב נפלא מוגשים על לקט אפונה וגזר משודרג.


חומרים (12 מנות)
1 ק"ג נתח שייטל טרי, חתוך למלבנים בגודל 3X2 ס"מ
מלח ופלפל שחור
12 מקלות קינמון דקים וארוכים
לרוטב:
1/2 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס חרדל דיז'ון
עלים מ-1 ענף רוזמרין, קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף טרי קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
ללקט:
3 כפות שמן אגוזים (או שמן צמחי אחר)
750 גרם לקט אפונה וגזר
מלח ופלפל גרוס
3 שיני שום פרוסות לאורך
2 ענפי תימין
1/2 פלפל צ'ילי פרוס
125 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה
  1. לקט: מחממים מחבת ובה שמן האגוזים. מוסיפים את שיני השום והצ'ילי ומזגגים קלות.
  2. מוסיפים למחבת את את הלקט ומתבלים. מוסיפים את התימין והאגוזים.
  3. שיפודים: מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה. משפדים את קוביות הבשר על מקלות הקינמון, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  4. מחממים היטב מחבת גריל או גריל ומשמנים.
  5. מניחים את השיפודים על הגריל או המחבת.
  6. לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה. שנזהרים לא לחרוך את השיפודים.
  7. מסירים את השיפודים מהאש ומושחים שנית ברוטב.
  8. מסדרים תלולית ירקות על צלחת הגשה ומניחים מעל שיפודים. מגישים מייד.
חזרה