שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה סלמון, פיסטוק וחמוציות בבצק עלים / דנה אלמוסני


חומרים
1 ק"ג פילה סלמון
800 גרם בצק עלים
100 גרם פיסטוק לא קלוי ולא מומלח, קלוף
100 גרם חמוציות
1/4 כוס סוכר חום
1/3 כפית מלח
6 שיני שום קצוצות גס
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. במחבת קולים מעט את הפיסטוקים, קוצצים גס ומניחים בצד.
  2. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מניחים את הדג על הבצק, קרוב לשוליים של אחד הצדדים.
  4. מפזרים בצורה אחידה מעל הדג את הסוכר החום, מלח, שום, פיסטוקים וחמוציות.
  5. אוחזים בקצוות הבצק שאינם סמוכים לדג ומכסים אותו בבצק. צובטים את הקצוות לכל אורך הדג כך שנוצר כיס בצק סגור.
  6. מורחים את הבצק בביצה טרופה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות.
  8. מוציאים מהתנור, נותנים לדג לנוח כ-5-10 דקות ואז פורסים להגשה.

 

חזרה