שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי סלק בחמאת מרווה וקריספי כרישה / ברנע שלס


חומרים
לניוקי:
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
250 גרם של סלק צלוי מרוסק במעבד מזון
לרוטב:
כרישה חתוכה לרצועות דקות
5 עלי מרווה
2 שיני שום פרוסות
כוס יין לבן
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  2. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח ומחית הסלק הצלוי עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
  4. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  5. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
  6. לרוטב: במחבת גדולה מטגנים קלות את השום והמרווה, מוסיפים את הכרישה ומאדים עד ריכוך.
  7. מגבירים את האש, מוסיפים את היין הלבן, מצמצים כ-3 דקות ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש.
  8. מוסיפים את הניוקי מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ומגישים.
חזרה