שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס גזר וקינמון עם קרם גבינת שמנת / נטלי לוין

מאפינס גזר וקינמון אישיות עם קרם גבינת שמנת בסטייל אמריקני


חומרים (12 מנות)
2 ביצים גדולות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות (25 גרם) סוכר חום כהה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מ-1/2 לימון
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
כוס (140 גרם) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
כף קינמון
150 גרם גזר מגורר (2-3 גזרים בינוניים)
קרם גבינת שמנת:
מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
25 גרם חמאה רכה
5 כפות גדושות (50 גרם) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
מעט סוכר חום דמררה לקישוט
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, מלח, וניל, גרידת לימון ושמן וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  2. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה וקינמון, ומקפלים בעזרת לקקן/ מרית.
  3. כאשר כמעט כל הקמח הוטמע בתערובת (אבל לא לחלוטין), מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 165 מעלות, עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
  5. קרם גבינת שמנת: בקערת מיקסר עם מקצפה מניחים יחד גבינה, חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים יחד לתערובת אחידה ויציבה.
  6. בעזרת כף גדולה יוצקים מעל כל מאפין מעט מקרם הגבינה ומקשטים במעט סוכר חום
חזרה