פילה סלמון על סלט עדשים
/ בל קפצן
הסלמון עטוף בקראסט תבלינים ומונח על סלט עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד |
לקראסט: |
1/2 כוס פירורי פנקו |
3 כפות אגוזי מלך טחונים |
2 כפות שקדים פרוסים |
2 כפות טימין יבש |
1 שן שום כתושה |
מלח ופלפל גרוס |
שמן זית |
50 גרם חמאה מומסת |
לסלט העדשים: |
200 גרם עדשים ירוקות |
1 בצל |
שמן זית |
1/4 כפית זרעי כמון |
3 שיני שום כתוש |
3 ענפי בצל ירוק קצוץ |
1/2 כוס נענע קצוצה |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה) |
מיץ מ-1/2 לימון |
גרידת לימון מלימון 1 |
2 כפות לימון כבוש קצוץ |
מלח ופלפל גרוס |
אופן ההכנה |
- הקראסט: בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
- הדג: במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקראסט בנדיבות לדג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-6 דקות.
- סלט העדשים: מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
- במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון, שום כתוש, מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
- הרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.
טיפ השף: ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).
|
חזרה |