שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ים-יבשה של לובסטר טרמידור ופילה עגל / אייל לביא


חומרים (2 מנות)
1 לובסטר, אותו שולקים למשך 2-3 דקות מוציאים ומעבירים למי קרח
2 מדליוני פילה עגל במשקל 120 גרם כל אחד
לרוטב:
1 כרישה, חתוכה לפרוסות דקות
100 גרם פטריות שמפינון פרוסות דק
1 כפית חמאה
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כוס יין לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. חוצים את הלובסטר באמצעו ומנקים את ה"טומלי" (ראו מדריך לעיל). מרסקים בעזרת פטיש את הצבתות בעדינות (על מנת להקל על הפירוק על ידי הסועד).
  2. הרוטב: מאדים במחבת את הכרישה עם החמאה ושמן הזית במשך כדקה. מוסיפים את הפטריות והשום ומתבלים במלח ופלפל ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים עד שהיין מתאדה כליל. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. יוצקים על כל חצי לובסטר מחצית מכמות הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ-5 דקות בחום בינוני-גבוה.
  4. בזמן שהלובסטר בתנור צורבים את פילה העגל על מחבת ברזל עד למידת העשייה הרצויה (מומלץ מדיום).
  5. מניחים כל חצי לובסטר בצלחת ההגשה לצד מדליון הפילה. ניתן לעטר בעירית ירוקה קצוצה. מגישים לצד כלי פיצוח מסורתיים - פטיש וחטטן.

חזרה