|
|
|
|
עוף בטריאקי
/ שי-לי ליפא
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) טריות חתוכות לנתחים בגודל 3 ס"מ |
לרוטב: |
1/4 כוס מירין |
1/4 כוס רוטב סויה |
2 כפות סאקה או יין לבן יבש |
1 כף סוכר חום כהה |
1 כף שמן קנולה |
1 כפית שמן שומשום קלוי |
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק |
להגשה: |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. משרים כחצי שעה מחוץ למקרר.
- מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית (אין צורך לשמן), מוסיפים את נתחי העוף ללא הנוזלים (את הנוזלים שומרים) ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו.
- יוצקים את הנוזלים על העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5-4 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעוף מוכן. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
| חזרה | | |