שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד / שי-לי ליפא

מוס שוקולד שהסוד להצלחה הוא הקצפה עדינה של השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה, לקבלת מוס אוורירי ולא דחוס


חומרים (8 מנות)
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם חמאה
3 חלבונים
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה
  1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
  3. מקציפים שמנת מתוקה ותמצית וניל לקצפת רכה (לא נוקשה) ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לכלי הגשה מרכזי או לכלים אישיים.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. שומרים עד 3 ימים.
  5. מפזרים מעל שוקולד מגורר ומגישים.
חזרה