כרוב ממולא
/ מסעדת גואטה
כרוב ממולא באורז והרבה רוטב עגבניות ותפוחי אדמה
|
חומרים (4 מנות)
|
ראש כרוב גדול |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
1.5 כוסות אורז שטוף |
6 שיני שום כתוש |
עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות |
תפוח אדמה פרוס |
2 בצלים קצוצים |
1 קופסה (260 גרם) רסק עגבניות |
1/2 ליטר ציר ירקות |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מרתיחים מים עם הכרוב עד שעלי הכרוב נפתחים ומופרדים אחד מהשני.
- את הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, אורז, עגבניה, והשום מערבבים יחד בקערה ומתבלים קלות במלח ופלפל.
- מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה ויוצקים מהמילוי בקצה העליון ובזהירות רבה מגלגלים וסוגרים את עלה הכרוב כשבאמצע הגלגול מכניסים את קצוות העלה פנימה (כדי המילוי לא יזלוג החוצה).
- בסיר בישול מסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה ויוצקים רסק עגבניות. מסדרים את הממולאים ומוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ-3/4 שעה
|
חזרה |