שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרוב ממולא / מסעדת גואטה

כרוב ממולא באורז והרבה רוטב עגבניות ותפוחי אדמה


חומרים (4 מנות)
ראש כרוב גדול
חופן פטרוזיליה קצוצה
1.5 כוסות אורז שטוף
6 שיני שום כתוש
עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
תפוח אדמה פרוס
2 בצלים קצוצים
1 קופסה (260 גרם) רסק עגבניות
1/2 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מרתיחים מים עם הכרוב עד שעלי הכרוב נפתחים ומופרדים אחד מהשני.
  2. את הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, אורז, עגבניה, והשום מערבבים יחד בקערה ומתבלים קלות במלח ופלפל.
  3. מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה ויוצקים מהמילוי בקצה העליון ובזהירות רבה מגלגלים וסוגרים את עלה הכרוב כשבאמצע הגלגול מכניסים את קצוות העלה פנימה (כדי המילוי לא יזלוג החוצה).
  4. בסיר בישול מסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה ויוצקים רסק עגבניות. מסדרים את הממולאים ומוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ-3/4 שעה
חזרה