תבשיל קציצות דגים וארטישוק
/ שי-לי ליפא
קציצות דגים עם ארטישוק ברוטב עסיסי שישמחו להצטרף לאורז או פירה - ארוחה מושלמת בכל מצב
|
חומרים (6 מנות)
|
לתבשיל: |
1 שקית (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות |
3 כפות שמן זית |
1 בצל בינוני, קצוץ גס |
4 שיני שום, קצוצות גס |
2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ |
1 כפית סוכר |
1.5 כוסות מים |
1/2 כוס יין לבן יבש |
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות |
מלח, פלפל שחור, גרוס |
לקציצות: |
600 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, דניס) טחון |
1 בצל קטן, קצוץ דק |
1 ביצה |
1/3 כוס קמח מצה |
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק |
מלח ופלפל שחור גרוס |
שמן קנולה לטיגון |
אופן ההכנה |
- הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
- בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים שמן במחבת טפלון על להבה בנונית ומטגנים את הקציצות עד להזהבה.
- התבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהבצל והעגבניות רכים.
- מוסיפים מים, יין, רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. חוצים את תחתיות הארטישוק, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה שנייה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
|
חזרה |