|
|
|
|
כיסוני בצק במילוי אזוקי ופטריות
/ חן וינשטיין
|
חומרים (30 כיסונים קטנים)
|
לבצק: |
500 גרם קמח כוסמין (אפשר גם קמח שיפון, קמח חיטה מלא, או לערבב קמחים שונים) |
1/2 כוס שיבולת שועל |
1/4 כוס שמן בכבישה קרה |
1/4 ליטר מים |
1/2 כפית מלח |
למלית: |
2 כוסות אזוקי מבושל |
חבילת פטריות שמפיניון קצוצות |
4 פטריות שיטאקי קצוצות, מושרות כ-20 דקות במים רותחים |
2 בצלים קצוצים |
4 עגבניות מיובשות |
1 כף שמן בכבישה קרה |
מלח ופלפל |
זרעי כוסברה, לפי הטעם |
זרעי כמון, לפי הטעם |
צרור פטרוזיליה או כוסברה |
אופן ההכנה |
- הבצק: מערבבים את הקמח, שיבולת השועל והמלח.
- מוסיפים את השמן והמים, מערבבים ולשים.
- יוצרים כדור בצק ומניחים במקרר עד להכנת המלית.
- המלית: מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את השמן וזרעי הכמון והכוסברה, ומטגנים עד שנשמעים פצפוצים.
- מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את הפיטריות והעגבניות המיובשות וממשיכים לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את האזוקי המבושלת, ומטגנים במלח ופלפל.
- מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומצננים.
- הכיסונים: מרדדים את הבצק דק.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה או צלחת.
- במרכז כל עיגול שמים כף מהמלית.
- מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים.
- מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. אוכלים חם או פושר.
| חזרה | | |