שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות ברוטב עגבניות / זהר כרמי


חומרים
לקציצות:
250 גרם בשר בקר טחון (בלי שומן כמה שאפשר)
250 גרם עוף טחון
2 ביצים (אפשר להמיר ברסק תפוחי עץ)
1-1/2 בצל מגורר
2-3 כפות פירורי לחם
2 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שמעדיף)
מלח
פלפל
קינמון
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פחית (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
פלפל שחור
מלח
1 כף סוכר חום
צרור כוסברה או פטרוזיליה (לא קוצצים אלא משאירים כצרור, כדי שנוכל להוציאו מהרוטב אם הילדים לא אוהבים "ירוקים" באוכל שלהם)
אופן ההכנה
  1. קציצות: מוסיפים לבשר הטחון ביצים, בצל, פירורי לחם, עשבי תיבול ותבלינים. מערבבים היטב ויוצרים מהתערובת קציצות בעזרת כפות ידיים רטובות.
  2. אם מחליטים לטגן את הקציצות לפני בישולן, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות. הופכים ומטגנים את הצד השני. אם מחליטים לוותר על טיגון הקציצות, אפשר לאפות אותן או להשליכן ישירות לרוטב (במקרה זה יש להשגיח שהרוטב חם מאוד).
  3. רוטב: מחממים שמן זית בסיר גדול ושמים בו את הבצל הקצוץ. מטגנים במשך כמה דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מתבלים בפלפל ומלח, מוסיפים כחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים נוזלים אם צריך.
  4. כשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים מעט סוכר ומכניסים את צרור הכוסברה.
  5. מעבירים את הקציצות המטוגנות לתוך הרוטב המבעבע, ומבשלים בין 10 דקות לשעה, עד שהקציצות מוכנות לטעמכם.

 

חזרה