|
|
|
|
תותים עם מוס שמנת חמוצה
/ אלומה בליליוס
|
חומרים (10 מנות)
|
לתותים: |
2 חבילות תותים חתוכים לקוביות בנוניות |
10 תותים לקישוט |
4 כפות סוכר |
4 כפות גרנד מרנייה (ליקר תפוזים) |
30 עלי נענע קצוצים דק |
למוס שמנת חמוצה: |
1 מיכל שמנת מתוקה 32-38% שומן |
1 שמנת חמוצה 15% שומן |
3 כפות סוכר |
2 כפיות מחית וניל (תמצית וניל אמיתית) |
3 כפות גרנד מרניר |
אופן ההכנה |
- תותים: מעבירים לקערה את התותים החתוכים (למעט התותים לקישוט), מוסיפים את הסוכר, הליקר והנענע הקצוצה ומשרים כ-10 דקות.
- מוס: במיקסר עם מטרפה (בלון) שמים את השמנת המתוקה, הסוכר, הוניל ומקציפים לשמנת יציבה יחסית. המרקם שלה צריך להיות כמו יוגורט סמיך ולא כמו קצפת קשה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את השמנת החמוצה והליקר למשחה חלקה.
- מערבבים בתנועת קיפול את הקצפת לתוך קערת השמנת החמוצה.
- מעבירים את המוס לשק זילוף או עובדים עם כף.
- הרכבת המנה: מניחים בתחתית הכוס 1-2 כפות מתערובת התותים (לא שכבה עבה מידי) ומעל מוסיפים שכבה של מוס. חוזרים על הפעולה פעם נוספת - כלומר, שכבה אחת של תותים, שכבה אחת של מוס, שכבת תותים ושוב שכבה של מוס.
- מקשטים את המנה עם תות חצוי.
| חזרה | | |