שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מטיאס עם תפוחי אדמה רטאן צלויים בתנור ושמנת / מיכל וקסמן


חומרים
6 תפוחי אדמה (רצוי מסוג רטאן)
6 פילטים של מטיאס כבוש בבצל ירוק ושמן
3 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות, החלק הלבן והירוק
2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף שמנת של פעם של תנובה)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את תפוחי האדמה, מנגבים מהמים ומניחים בתבנית שרופדה מראש בנייר אפיה.
  2. צולים בתנור שחומם מראש לטמפ' הגבוהה ביותר, כחצי שעה או עד שהקליפה קריספית והפנים רך מאוד (אפשר לבדוק ע"י דקירה בקיסם עץ).
  3. בזמן שתפוחי האדמה ניצלים מסננים את פרוסות המטיאס הכבוש בבצל ירוק ובשמן מן השמן. אפשר לחתוך את הפרוסות לקוביות שגודלן 1ס"מ X 1 ס"מ או להשאיר אותן כמו שהן. לבחירתכם.
  4. מרוקנים את גביעי השמנת לקערה ומערבבים בעזרת כף או מטרף ידני עד שמרקמם נעשה חלק ואחיד.
  5. כשתפוחי האדמה מוכנים חוצים כל תפוח לחצי, אבל שומרים את החצאים מחוברים זה לזה בצד אחד (כמו לחמניה שמחכה לקלוט נקניקיה). בעזרת כפית חופרים מעט בבשרו של תפוח האדמה על מנת שהשמנת תוכל לחדור אליו.
  6. מניחים 2 כפות של שמנת במרכז תפוח האדמה החצוי ומשטחים אותה מעט לצדדים.
  7. מניחים עליה את פרוסות או קוביות הדג ומפזרים על הכל בצל ירוק בנדיבות.
חזרה