שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עדשים כתומות / השף עומר מילר

מרק עשיר מעדשים כתומות וגזר, מהיר וקל להכנה


חומרים
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות עדשים כתומות
1 ענף רוזמרין
1/2 לימון סחוט
1 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל שחור
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
  1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
  2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים ציר ירקות, רוזמרין ולימון.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח ופלפל.
חזרה