בצל ירוק בטמפורה עם מיונז צ'יפולטה
/ השף יונתן רושפלד
חטיף קליל, זמין ומרשים מהמטבח היפני. אפשר להגישו לצד דגים או בשר ואני אוהב אותו כנשנוש על הבר, לצד אלכוהול
|
חומרים
|
1 חבילה של בצל ירוק, שטוף ומנוקה מאדמה וחול, ויבש ממים |
לטמפורה: |
200 גרם קמח טמפורה |
100-150 מ"ל מים קרים מאד |
למיונז צ'יפוטלה: |
200 גרם מיונז |
100 גרם פלפל צ'יפוטלה |
30 גרם דבש |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מכינים את המיונז: טוחנים במעבד מזון את הצ'יפוטלה והדבש למחית חלקה. מוסיפים את המיונז ומעבדים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מכינים את הבצל: מחממים את השמן לחום של 180 מעלות.
- מניחים בקערה את קמח הטמפורה ומוסיפים את המים הקרים תוך כדי טריפה במטרפה. הבלילה צריכה להיות סמיכה ויחד עם זאת נוזלית.
- טובלים בכל פעם בצל אחד בשלמותו בבלילה ומטגנים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם המיונז המתובל.
|
חזרה |