שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצל ירוק בטמפורה עם מיונז צ'יפולטה / השף יונתן רושפלד

חטיף קליל, זמין ומרשים מהמטבח היפני. אפשר להגישו לצד דגים או בשר ואני אוהב אותו כנשנוש על הבר, לצד אלכוהול


חומרים
1 חבילה של בצל ירוק, שטוף ומנוקה מאדמה וחול, ויבש ממים
לטמפורה:
200 גרם קמח טמפורה
100-150 מ"ל מים קרים מאד
למיונז צ'יפוטלה:
200 גרם מיונז
100 גרם פלפל צ'יפוטלה
30 גרם דבש
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מכינים את המיונז: טוחנים במעבד מזון את הצ'יפוטלה והדבש למחית חלקה. מוסיפים את המיונז ומעבדים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  2. מכינים את הבצל: מחממים את השמן לחום של 180 מעלות.
  3. מניחים בקערה את קמח הטמפורה ומוסיפים את המים הקרים תוך כדי טריפה במטרפה. הבלילה צריכה להיות סמיכה ויחד עם זאת נוזלית.
  4. טובלים בכל פעם בצל אחד בשלמותו בבלילה ומטגנים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם המיונז המתובל.

 

חזרה