שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חיתוכיות קוואקר, משמש וצנוברים / איילת הירשמן

חיתוכיות שקל להכין ונעים לשמור בקופסה גדולה על השיש. מגישים עם קפה או תה


חומרים (-2 מנות)
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
200 גרם קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
100 גרם צנוברים קלויים
1 צנצנת (250 גרם) ריבת משמשים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים את התבנית (בגודל 25 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. שמים בקערה את הקמח, הקוואקר והחמאה ומעבדים קלות בקצות האצבעות, רק עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים את הסוכר ושני-שליש מכמות הצנוברים ומעבדים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים שני-שליש מכמות הבצק לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
  3. מורחים על שכבת הבצק את ריבת המשמשים. מפזרים מלמלה את פירורי הבצק שנותרו, באופן שווה, ומפזרים את שאר הצנוברים.
  4. אופים כ-40 דקות, או עד שהכבה העליונה מזהיבה.
  5. מוציאים מהתנור, מצננים קלות, אוחזים את שני קצות נייר האפייה ומעבירים בעדינות למשטח עבודה. חותכים למלבנים בסכין חדה ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. אוכלים מיד או מאחסנים בכלי אטום עד שלושה ימים.

 

חזרה