שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בישקוטים עם שקדים, אגוזים ומשמשים / ליאור אדרי

טיפ: שימו לב שאין במתכון אפילו גרם אחד של חמאה או מרגרינה. כשזוללים אותן, אפשר להתנחם בזה שלא בלענו כולסטרול.


חומרים
2 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
3 ביצים
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי לוז שלמים
100 משמשים מיובשים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
  1.  בקערה, מערבבים היטב את הביצים, החלמונים, הסוכר והוניל. מוסיפים את השקדים האגוזים והמשמשים וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת הסודה עד שמתקבל בצק אחיד. 
  2. מחממים תנור ל 160 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  3. מקמחים היטב את הידיים ואת משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חצאים ויוצרים מכל אחד גליל בעובי 5 סנטימטר. 
  4. מניחים את הגלילים בתבנית ומשאירים ביניהם רווח של 15 סנטימטר לפחות. אופים במשך 30 דקות. 
     מוציאים מהתנור ומקררים במשך רבע שעה. חותכים את הגלילים באלכסון לפרוסות בעובי סנטימטר, ומניחים אותן על רשת אפייה. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהבישקוטים זהובים ופריכים. 
  5. מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לכלי אטום.

חזרה