|
|
|
|
עוגיות שוקולד צ'יפס
/ ליאור אדרי
|
חומרים
|
350 גרם חמאה |
150 גרם סוכר |
225 גרם סוכר חום |
3 ביצים |
1 כף תמצית וניל |
1/4 כפית מלח |
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה |
250 גרם בננות מעוכות (בערך 4 בננות) |
2 כוסות קמח |
400 גרם שוקולד צ'יפס |
150 גרם אגוזי מלך קצוצים |
אופן ההכנה |
- מניחים את החמאה, הסוכר הלבן והחום בקערה של מערבל או מעבד מזון, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ומעבדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תמצית הוניל, המלח, אבקת הסודה והבננות, ממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הקמח, שוקולד צ'יפס, ואת אגוזי המלך ומערבבים היטב. מאחסנים את התערובת במקרר במשך שעתיים לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ויוצרים גלילים בעובי 5 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקפיאים.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן ומחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומקלפים את הניילון. חותכים לפרוסות בעובי סנטימטר. מניחים על נייר האפייה ואופים במשך 12 דקות.
| חזרה | | |