שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד צ'יפס / ליאור אדרי


חומרים
350 גרם חמאה
150 גרם סוכר
225 גרם סוכר חום
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
250 גרם בננות מעוכות (בערך 4 בננות)
2 כוסות קמח
400 גרם שוקולד צ'יפס
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
  1. מניחים את החמאה, הסוכר הלבן והחום בקערה של מערבל או מעבד מזון, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ומעבדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תמצית הוניל, המלח, אבקת הסודה והבננות, ממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח, שוקולד צ'יפס, ואת אגוזי המלך ומערבבים היטב. מאחסנים את התערובת במקרר במשך שעתיים לפחות.
  3. מוציאים את התערובת מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ויוצרים גלילים בעובי 5 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקפיאים.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן ומחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס.
  5. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומקלפים את הניילון. חותכים לפרוסות בעובי סנטימטר. מניחים על נייר האפייה ואופים במשך 12 דקות.
חזרה