שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ז'בן / משי גולדמן

מעדן מרוקאי, המוגש במימונה. זוהי קציפת ביצים לא מבושלת, שמזכירה קצת את הזביונה האיטלקית.


חומרים
3 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
מיץ מרבע לימון
3 חלבונים
1 כפית ג'לטין
1/2 כוס אגוזים או שקדים קצוצים
אופן ההכנה
1. מכינים סירופ סוכר: מבשלים את הסוכר עם המים ומיץ הלימון בסיר קטן עד שמתקבל סירופ סמיך, בערך עשר דקות.
2. מקציפים את החלבונים עם הג'לטין עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש.
3. מעבירים את קצף החלבונים לקערת מתכת, ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי). מוסיפים את סירופ הסוכר תוך הקצפה מתמדת במיקסר ידני, עד לקבלת קצף סמיך.
4. מוסיפים את השקדים או האגוזים, מקררים מעט ומגישים.

חזרה