שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מופלטה / משי גולדמן


חומרים
1 ק"ג קמח
1/4 כפית שמרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
מים
שמן לטיגון (לא שמן זית)
אופן ההכנה
1. לשים את כל המרכיבים עם מים, לפי הצורך. הבצק צריך לקבל מרקם מעט יותר רך מבצק ללחם.
2. מוסיפים לבצק 4 כפות שמן כדי שלא יידבק לקערה.
3. מחלקים את הבצק לפיסות בגודל 1/2 ביצה ומניחים על תבנית משומנת. מחממים מעט שמן במחבת.
4. משמנים את משטח העבודה. מניחים עליו כדור בצק ופותחים אותו בעזרת שתי הידיים – מותחים אותו לכל הכיוונים. המופלטה צריכה להיות דקה מאוד. מניחים מופלטה במחבת ובינתיים פותחים את המופלטה הבאה, מניחים אותה על זו שבמחבת והופכים, כך שבכל פעם מיטגן רק צד אחד. פותחים את הבאה בתור, מניחים על ערימת המופלטות המטוגנות במחבת והופכים שוב. ממשיכים כך עד שבערימה במחבת יש בערך 15 מופלטות. מגישים מיד עם חמאה מומסת ודבש.

חזרה