|
|
|
|
לחמניות מגבינות
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
2.5 כוסות קמח |
2 כפות סוכר |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/2 כפית סודה לשתייה |
1/2 כפית מלח |
6 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (בערך 120 גרם) |
1 כוס גבינת עיזים קשה מגורדת (בערך 120 גרם) |
1 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת (בערך 90 גרם) |
1/3 1 כוס ריוויון שצונן היטב במקרר |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים נייר אפיה ומניחים בתבנית תנור.
- שופכים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח לקערה ומערבים בעזרת מטרף ביצים.
- מוסיפים את החמאה, ובעזרת האצבעות מבליעים אותה בקמח כך שנוצר משהו שדומה במרקמו לבורגול.
- מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הרוויון הקר ומערבבים היטב.
- ממלאים כף עץ גדולה בתערובת ומניחים אותה על נייר האפייה, כך עושים עם כל התערובת, אבל מקפידים על רווח של 4-5 סנטימטר בין לחמניה לרעותה.
- אופים באמצע התנור, בערך 15-17 דקות או עד שפני הלחמניות מזהיבים. בעזרת מרית מתכת מעבירים לסלסלה ומגישים.
| חזרה | | |