שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות מגבינות / אנה וגנר


חומרים
2.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
6 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (בערך 120 גרם)
1 כוס גבינת עיזים קשה מגורדת (בערך 120 גרם)
1 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת (בערך 90 גרם)
1/3 1 כוס ריוויון שצונן היטב במקרר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים נייר אפיה ומניחים בתבנית תנור.
  2. שופכים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח לקערה ומערבים בעזרת מטרף ביצים.
  3. מוסיפים את החמאה, ובעזרת האצבעות מבליעים אותה בקמח כך שנוצר משהו שדומה במרקמו לבורגול.
  4. מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הרוויון הקר ומערבבים היטב.
  5. ממלאים כף עץ גדולה בתערובת ומניחים אותה על נייר האפייה, כך עושים עם כל התערובת, אבל מקפידים על רווח של 4-5 סנטימטר בין לחמניה לרעותה.
  6. אופים באמצע התנור, בערך 15-17 דקות או עד שפני הלחמניות מזהיבים. בעזרת מרית מתכת מעבירים לסלסלה ומגישים.


חזרה