שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קשקבל משומרת / אנה וגנר

לא רק גבינות צאן אוהבות להשתכשך בשמן זית ובתבלינים. גם הקשקבל הפושטית מהמכולת, אחרי 24 שעות בצנצנת, הופכת למעדן.


חומרים
500 גרם גבינת קשקבל בחתיכה אחת
2 שיני שום קלופות
1 פלפל אדום מתוק
5-4 פלפלים חריפים אדומים זעירים ("סודניה") או כפית גרגרי צ'ילי
גבעול רוזמרין
גבעול טימין
כוס שמן זית
כוס שמן תירס
אופן ההכנה
  1. חותכים את הגבינה לקוביות בגודל בול דואר.
  2. מגלענים ופורסים את הפלפל האדום לרצועות דקות ואת הרצועות חותכים לקוביות זעירות.
  3. פורסים את שיני השום לפרוסות דקיקות.
  4. מניחים בצנצנת שכבת קוביות גבינה, ומקפידים שיהיו ביניהן רווחים. מעל הקוביות מפזרים מעט קוביות פלפלים וקצת פרוסות שום, וממשיכים כך עד שהצנצנת מלאה בקוביות גבינה כדי שלושת רבעי מגובהה.
  5. מערבבים את השמנים בקערה ויוצקים לצנצנת ומפזרים ממעל את גרגרי הצ'ילי. דוחפים לתוך הצנצנת גבעול טימין וגבעול רוזמרין, סוגרים היטב ומנערים פעם אחת. מניחים במקום קריר ויבש ל –24 שעות ואוכלים.

חזרה