קשקבל משומרת
/ אנה וגנר
לא רק גבינות צאן אוהבות להשתכשך בשמן זית ובתבלינים. גם הקשקבל הפושטית מהמכולת, אחרי 24 שעות בצנצנת, הופכת למעדן.
|
חומרים
|
500 גרם גבינת קשקבל בחתיכה אחת |
2 שיני שום קלופות |
1 פלפל אדום מתוק |
5-4 פלפלים חריפים אדומים זעירים ("סודניה") או כפית גרגרי צ'ילי |
גבעול רוזמרין |
גבעול טימין |
כוס שמן זית |
כוס שמן תירס |
אופן ההכנה |
- חותכים את הגבינה לקוביות בגודל בול דואר.
- מגלענים ופורסים את הפלפל האדום לרצועות דקות ואת הרצועות חותכים לקוביות זעירות.
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקיקות.
- מניחים בצנצנת שכבת קוביות גבינה, ומקפידים שיהיו ביניהן רווחים. מעל הקוביות מפזרים מעט קוביות פלפלים וקצת פרוסות שום, וממשיכים כך עד שהצנצנת מלאה בקוביות גבינה כדי שלושת רבעי מגובהה.
- מערבבים את השמנים בקערה ויוצקים לצנצנת ומפזרים ממעל את גרגרי הצ'ילי. דוחפים לתוך הצנצנת גבעול טימין וגבעול רוזמרין, סוגרים היטב ומנערים פעם אחת. מניחים במקום קריר ויבש ל –24 שעות ואוכלים.
|
חזרה |