שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב בולונז קלאסי / אנה וגנר


חומרים
1 ק"ג בשר בקר טחון רצוי צוואר, או חצי קילו בקר וחצי קילו עגל
6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
1/3 כוס שמן זית
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (רצוי תוצרת 'טל') או 6 כוסות רוטב עגבניות ביתי
20 עלי ריחן
3 גבעולי טימין (רק את העלים)
20 עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל שחור
מעט סוכר
1 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום בתוכו, בערך דקה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון לסיר, ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר שצריך להפוך מגושים אדומים לפירורים שחמחמים.
  3. כשהבשר כבר לא אדום, מוסיפים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות, מערבבים בנמרצות עד שהעסק מתחילן לבעבע. מוסיפים את העלים הקצוצים ומים רותחים, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר, סמיך וניחוחי. יש להקפיד על ערבוב כל עשר דקות.
  4. יוצקים מעל הפסטה ומעל זה – פרמזן מגורר.


חזרה