שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי אדמה באפיה איטית / אנה וגנר


חומרים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל סנטימטר וחצי
100 גרם חמאה אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה, רק לא שמן זית
1/2 כוס דבש
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק (תאילנדי)
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומפזרים מעט מלח. יווצרו שתי שכבות וזה בסדר גמור.
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מכבים את הלהבה ומוסיפים דבש ורוטב ומערבבים היטב.
  3. מחממים תנור ל –180 מעלות צלזיוס.
  4. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מאשפזים בתנור. אחרי 30 דקות הופכים, ואחרי 30 דקות נוספות הופכים שוב. בסך הכל אופים בערך שעה וחצי, עד שהתפודים נהיים ענבריים ורכים.
  5. מעבירים לקערה נאה ומגישים. לא סביר שיישאר משהו, אבל אם כן – אפשר לחמם גם למחרת בתנור או במחבת.


חזרה