שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמיצת סלק / אנה וגנר

מי שאיתרע מזלו לבלות קיץ חמסיני ברוסיה, עם יתושים בגודל של פצמ"ר, מבין מדוע חמיצת הסלק הקרה הכרחית כדי לשרוד. וזה גם טעים ולא יקר, צבעוני ומרווה.


חומרים
2 ק"ג סלקים אדומים יפים, מוצקים, בלי קמטים על הקליפה
2 ליטר מים
3 כפות סוכר
מלח לפי הטעם (לא להגזים)
10 גרגרי פלפל שחור שלמים
2 שיני שום לא קלופות
מיץ לימון טרי סחוט מלימון גדול ועסיסי
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ מעוקב בערך. מניחים בסיר גדול, מוסיפים מים ואת כל יתר החומרים חוץ מן השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית, בסיר מכוסה, בערך 30 דקות או עד שקוביות הסלק כה רכות שאפשר לעשות מהן פירה במזלג בלי לבקר קודם במכון כושר.
  2. מסננים את המרק במסננת לתוך סיר שני ומחזירים את הנוזל לבעבוע איטי של 10 דקות. נותנים לסלק להתקרר קמעא במסננת ואז נוברים בו ומסלקים את שיני השום וגרגרי הפלפל.
  3. מעבירים את הסלק למעבד מזון וטוחנים דק דק. את המחית מעבירים למסננת ואת תוכנה – לסיר עם הנוזל. מצננים, מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ובודקים טעמים: כל צירוף של סוכר, מיץ לימון ומלח שאתם אוהבים יכול להיכנס לחמיצה, אבל בבקשה לא להסתבך עם תיבול יצירתי.
  4. מעבירים לצנצנת גדולה ומאפסנים במקרר עד שלושה ימים. מגישים בכוסות גבוהות.
חזרה