שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש לורן / רועי ירושלמי

מתכון קלאסי, שמקורו בחבל אלזס שבצפון מזרח צרפת


חומרים
לקלתית:
2 כוסות קמח
1 ביצה
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למילוי:
1 בצל, קצוץ דק
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל - לפי הטעם
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת (מומלץ להשתמש בגבינת גרוייר)
200-250 שינקן מעושן, קצוץ דק
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקלתית: מעבדים את כל המרכיבים לבצק בזריזות ומבלי לבחוש יותר מדי. יוצרים כדור ומעבירים לצינון במקרר במשך שעה לפחות.
  2. מרדדים את בצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית. הבצק צריך לכסות את תחתית הבצק ודפנותיה. מעבירים למקפיא עד לאפייה.
  3. מכינים את המילוי: מטגנים על חום גבוה את השינקן המעושן עם הבצק עד להזהבה קלה.
  4. מערבבים את הבצל והשינקן יחד עם כל שאר חומרי המלית עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. יוצקים על הקלתית הקרה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך חצי שעה לפחות, או עד שפני הקיש ודפנותיו זהובים והמלית יציבה. מצננים על רשת למשך 20 דקות לפחות לפני ההגשה.
חזרה