|
|
|
|
מרק סרטנים
/ פז רוטנברג
|
חומרים (4 מנות)
|
12 סרטנים כחולים, נקיים וחצויים |
3 גזרים חתוכים לקוביות |
1 שורש סלרי חתוך לקוביות |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
1 כוס יין לבן יבש |
1 ליטר מים רותחים |
חמאה בטמפרטורת החדר |
2 עלי דפנה |
1 כף פלפל אנגלי שלם |
1 כף מלח |
1 כף פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים את מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל 4 ליטר) ומטגנים את הירקות.
- מוסיפים את הסרטנים ואת היין הלבן ומכסים את הסיר.
- לאחר כ-2 דקות הופכים את הסרטנים (תוכלו לדעת אם הסרטנים מתבשלים טוב ע"י שינוי צבעם מכחול לאדום/כתום).
- לאחר עוד 2 דקות - שהסרטנים התבשלו גם מהצד השני - מוסיפים את המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלם. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות.
- בעזרת מסננת מוצאים את הסרטנים ובעזרת סכין קטנה מוצאים את כל הבשר מהקליפה. מחזירים את הבשר לסיר. מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.
- מפזרים מעל המרק את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. בתאבון.
| חזרה | | |