שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק סרטנים / פז רוטנברג


חומרים (4 מנות)
12 סרטנים כחולים, נקיים וחצויים
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מים רותחים
חמאה בטמפרטורת החדר
2 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מחממים את מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל 4 ליטר) ומטגנים את הירקות.
  2. מוסיפים את הסרטנים ואת היין הלבן ומכסים את הסיר.
  3. לאחר כ-2 דקות הופכים את הסרטנים (תוכלו לדעת אם הסרטנים מתבשלים טוב ע"י שינוי צבעם מכחול לאדום/כתום).
  4. לאחר עוד 2 דקות - שהסרטנים התבשלו גם מהצד השני - מוסיפים את המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלם. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות.
  5. בעזרת מסננת מוצאים את הסרטנים ובעזרת סכין קטנה מוצאים את כל הבשר מהקליפה. מחזירים את הבשר לסיר. מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.
  6. מפזרים מעל המרק את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. בתאבון.

חזרה