שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עגבניות ואורז / דורון זנדי


חומרים (8 מנות)
1.5 ק"ג עגבניות (בערך 8 גדולות)
1 בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה דק
10 עלי ריחן קצוצים גס
מלח, פלפל לבן ופלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה
2 כפיות סוכר
1/2 כוס אורז פרסי לבן
מים רותחים
שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל עד שהוא משקיף.
  2. בינתיים שמים את העגבניות בסיר נפרד, שופכים עליהן מים רותחים וממתינים שתי דקות - כדי שיתקלפו בקלות. מוציאים את העגבנית מהסיר ומקלפים. חותכים לרבעים ומוסיפים לבצל המטוגן.מבשלים כרבע שעה על להבה בינונית, עם מכסה.
  3. מוסיפים את הריחן והכוסברה, מבשלים 10 דקות נוספות ומוסיפי את האורז. מתבלים במלח, סוכר, פלפל ופפריקה - לפי הטעם. מוסיפים 1/2 ליטר מים רותחים וממשיכים לבשל על להבה קטנה עד שהאורז מוכן (כ-30 דקות). אם האורז "שותה" את כל הנוזלים - אפשר להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך.




חזרה