צלי בקר
/ מורין
מומלץ להגיש עם פירה ואפונה.
|
חומרים (5 מנות)
|
1 ק"ג בשר כתף (מספר 5) לא חתוך |
2 בצלים בינוניים, פרוסים גס |
2 גזרים חתוכים גס |
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות |
1 פלפל אדום פרוס |
5 גרגרי פלפל אנגלי |
שמן לטיגון |
3 עלי דפנה |
מלח ופלפל שחור |
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון |
מים |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן בסיר גבוה וגדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים את הגזר, הפלפל והעגבניה ומטגנים קלות. מערבבים מידי פעם.
- מניחים את הבשר במרכז הסיר ומכסים אותו בירקות, מנמיכים את הלהבה ומכסים. אחרי 15 דקות הופכים את נתח הבשר, מכסים שוב בירקות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות.
- מתבלים במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט, פלפל ועלי דפנה. מוסיפים מים עד חצי מגובה הבשר ומבשלים כשעה. הופכים את הבשר מידי פעם.
- מצננים את את הבשר, ופורסים לפרוסות דקות. את הירקות והרוטב שנותר בסיר, מעבירים דרך מסננת - כך שמתקבל רוטב סמיך ללא חתיכות.
- מחזירים את את פרוסות הבשר לרוטב, מרתיחים ומגישים.
|
חזרה |