|
|
|
|
גולש עם בצקניות
/ זיו טרנר
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות |
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס |
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות |
2 שיני שום כתושות |
2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות |
שמן זית לטיגון |
1/2 כוס יין אדום יבש |
4 עלי דפנה |
1 כפית פלפל אנגלי |
1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות |
1 כף רסק עגבניות |
2 כפות גדושות פפריקה |
1 כפית פפריקה חריפה |
מלח ופלפל שחור |
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה |
לבצקניות: |
2/3 כוס קמח |
ביצה |
1/2 כפית מלח |
1/2 כוס מים |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.
- בינתיים, מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל החומרים לבצק דליל ודביק. מוסיפים עוד מים או קמח לפי הצורך.
- כשהגולש רותח, זורקים פנימה בצקניות בעזרת כפית. לוקחים מעט בצק בכפית ומפילים אותה אל תוך הגולש.
- כשהבצקניות צפות פני המים, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצימצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
| חזרה | | |