שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה בננות ופירורים / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
4 בננות גדולות ובשלות
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה לא מלוחה, קרה
1/3 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס)
  2. מקלפים ופורסים את הבננות לטבעות
  3. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד בקערה (קמח, סוכר, מלח וקינמון).
  4. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת היבשים. בעזרת האצבעות מפוררים את החמאה יחד עם היבשים – כך שנוצרים פירורים די גדולים של חמאה-מלח-סוכר.
  5. משמנים תבנית חרסינה (או פיירקס) ומפזרים על הקרקעית את פרוסות הבננות. מעל הבננות מפזרים את כל הפירורים.
  6. אופים 15-20 דקןת (או עד שמשחים ועושה ריחות טובים)
  7. מגישים עם כף שמנת חמוצה

חזרה