שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב טונה מעושנת ושמנת / איילת בן-יוסף

הפטנט במנה הזאת היא הטונה המעושונת - מדובר במוצר עתיק ומצויין - "פסטרמה טונה מעושנת" (של "טונה יונה"). אם יש בסביבה חנות דגים או מעדניה - אפשר לקנות את המוצר הזה גם לפי משקל.


חומרים (4 מנות)
1 חבילה פסטה (500 גרם), רצוי פנה (צינורות).
1 שמנת מתוקה לבישול
1 קופסא טונה מעושנת
1 שום כתוש
2 עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית.
  2. בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את התבלינים: מרווה, שום, מלח ופלפל. את הטונה מפוררים היטב ומוסיפים לחגיגה. ממשיכים לבשל על אש קטנה בלי להרתיח כדי שהטעם של הטונה יספג בשמנת (וההפך).
  3. מסננים את הפסטה המוכנה, יוצרים מעליה את הרוטב החם. אם יש בבית קצת גבינת פרמז'ן (נו, טוב, גם גבינה צהובה רגילה) -מגררים קצת מעל ומגישים.


חזרה