שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה ירקות קלויים / איילת בן-יוסף

בתוספת לחמניות, הפריטטה היא באמת ארוחה שלמה, לא סתם חביתה.


חומרים (4 מנות)
8 ביצים
2 זוקיני גדולים ומוצקים
4 פלפלים בצבעים שונים
1 בצל אדום גדול וקצוץ
1 שן שום פרוסה
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול - מה שיש ואוהבים: טימין, פטרוזיליה, מרווה.
אופן ההכנה
  1. ראשית יש לקלות את הפלפלים: מסדרים אותם בתבנית, מחממים תנור לחום הכי גבוה ומניחים את הפלפלים להיקלות. אחרי רבע שעה הופכים אותם. אחרי עוד רבע שעה (או לפי הריח) סוגרים את התנור ונותנים ומשאירים את הפלפלים להתקרר ולהתכווץ לבד בחושך. חוזרים אחרי שעה ומסירים (בקלות רבה) את הקליפה. את כל התהליך הזה אפשר לעשות גם כמה ימים מראש, בכלל פלפלים קלויים זה משהו שאני עושה בכמויות גדולות ושומרת במקרר - בדיוק למטרות כאלה.
  2. עכשיו נקלה את הזוקיני: נפרוס את הקישוא באלכסון לפרוסות ארוכות וצרות. מחממים מחבת סטייקים וכשהיא ממש-ממש חמה מניחים את הזוקינים וחורכים אותם משני הצדדים - שיהיו להם פסים יפים.
    מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  3. נוטלים מחבת גדולה, רצוי כזאת שיכולה להכנס גם לתנור. יוצקים שמן בנדיבות ומטגנים את הבצל האדום, כשהוא מתחיל להתרכך - מוסיפים לו את השום לטיגון זריז. אחרי דקה מוציאים את שניהם לקערה.
  4. לאותה קערה נוסיף את הפלפלים (חתוכים בגודל שתרצו), הזוקיני ושאר הירקות שמצאתם במקרר. בקערית קטנה בצד טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לקערה הגדולה. מוסיפים את עשבי התבלין, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מחממים את המחבת (אותה אחת שטיגנתם עליה את הבצל), אם צריך מוסיפים שמן - ויוצקים את כל הבלילה למחבת. מכסים במכסה ומניחים לה להתבשל במשך 6-7 דקות.
  6. אחרי שהתחתית מוכנה מכניסים את המחבת לתנור - לעוד 10 דקות. אם אין לכם מחבת שמתאימה למשימה - נסו להפוך בזהירות בעזרת צלחת גדולה (או המכסה של המחבת) - ולטגן עוד 6 דקות מהצד השני.
חזרה