שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי רועים / איילת בן-יוסף

פאי רועים הוא מנה מדליקה - שילוב של בשר עם התוספת שלו (פירה) אפוי ביחד. מנה אנגלית להפליא וקלה מאוד להכנה.


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים
1 גזר גדול
1 שן שום
מעט שמן לטיגון
1 כף רוטב וורסטרשייר
1/2 כוס ציר בקר, או ציר עוף, או יין אדום, או מים
מלח ופלפל
4 תפוחי אדמה (כ-700 גרם)
כף חמאה או מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה
אופן ההכנה
  1. מתחילים בבישול תפוחי האדמה, אפשר לשים אותם על האש עכשיו והם יהיו מוכנים עם הבשר. אפשר גם לקצר תהליכים ולבשל אותם במיקרו. אחרי הבישול, או לפני - מקלפים את התפוחים.
  2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס)
  3. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן, בינתיים קולפים את הגזר, חותכים אותו לקוביות קטנות וקוצצים את השום. כשהבצל מתחיל להזהיב - מוסיפים את השום והגזר ומטגנים ביחד עוד דקה-שתיים.
  4. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו (דואגים לפורר אותו היטב). כשהבשר שחום מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומניחים לתכולת המחבת להתבשל עד שרוב הנוזל מצטמצם.
  5. מכינים את הפירה: מועכים ביחד את תפוחי האדמה המבושלים. אם אינכם שומרי כשרות - אפשר להעשיר את הפירה בחמאה, שמורי הכשרות יכולים בהחלט להסתפק במרגרינה או בכף שמן זית טוב (ואם אתם מסוגלים לסבול את התופעה המכונה "מרגרינה בטעם חמאה"- אפשר גם). מתבלים במלח ופלפל, אפשר להגניב פנימה גם כך רוטב סויה, הפירה צריך להיות רך וללא גושים.
  6. מרכיבים את הפאי: יוצקים את תערובת הבשר לתבנית ומעליה מורחים את הפירה - זה קצת קשה בהתחלה ומומלץ להשתמש במרית.
  7. את התבנית מכניסים לתנור לחצי שעה - או עד שהפירה העליון מתחיל להשחים.
  8. הגשה: "חופרים" כף גדולה מהתבנית ומניחים בכל צלחת - לא לדאוג, זה לא אמור להתגבש למאפה יציב.

חזרה