סלט ירוק עם תותים וקיווי
/ איילת בן-יוסף
עד לפני כמה חודשים באחד מבתי הקפה בתל-אביב הגישו מנה שנקראה "סלט ירוק עדין" אנחנו, ובעיקר הגבר שבנינו מאוד אהבנו את המנה. אבל לצערנו הוציאו אותה מהתפריט - הנה ניסיון לשחזר את הסלט.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ראש חסה עגולה |
3 קיווי |
4 תותים גדולים |
50 גרם גבינה צהובה או רוקפור או צ'דר או מוצרלה קשה. |
1 צרור שמיר |
לרוטב: |
1/3 שמן (לא זית) |
3 כפות חומץ (הכי פשוט) |
מיץ מחצי תפוז |
1/2 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל |
1/2 כפית סוכר |
1 כפית חרדל |
אופן ההכנה |
- רוחצים ומייבשים את החסה וקורעים אותה לפיסות לעיסות.
- קולפים את הקיווי וחותכים לפרוסות (טבעות), שוטפים את התותים וחותכים לפרוסות. את הגבינה מגררים או חותכים לגפרורים. את השמיר קוצצים, שומרים בצד כף ואת השאר מערבבים עם החסה.
- מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ואת כף השמיר ששמרנו ומערבבים היטב.
- מסדרים את המנה: שמים בקערה את החסה עם השמיר, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב, מפזרים את הפירות ואת הגבינה ומגישים. עוד תוספת אם יש בבית: גרעיני חמניה קלויים
|
חזרה |