שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל ממולא בפטריות / איילת בן-יוסף

שדרוג פשוט וטעים לשניצל המוכר והטוב. אוכלי הטריפה מוזמנים להוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת לתערובת המילוי.


חומרים (4 מנות)
2 חזות עוף שלמים (4 חצאים-לארבעה סועדים)
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות-נקיות וקצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
1 ביצה
מעט פירורי לחם
אופן ההכנה
  1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל, אחרי שתי דקות מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותם ביחד - עד שכל הנוזלים נעלמים. מתבלים במלח ופלפל.
  2. בזמן שהפטריות מיטגנות מכינים את החזות: מסלקים שומן ועצמות, נוטלים כל חצי חזה ובעזרת סכין חד יוצרים בו "כיס" - כלומר פותחים אותו כמו שפותחים לשניצל - אבל נזהרים שלא לחתוך עד הסוף.
  3. מקררים מעט את תערובת הפטריות וממלאים את העוף בכף-שתיים מן התערובת. סוגרים את החזה בעזרת קיסם שיניים.
  4. מכינים את הציפוי לשניצל: בקערה אחת טורפים ביצה, בקערה נוספת מפזרים פירורי לחם. מחממים שמן במחבת.
  5. טובלים את החזה הממולא בביצה ומצפים אותו היטב בפירורי הלחם - מעבירים למחבת החמה ומטגנים משני הצדדים, על להבה נמוכה, עד שהשניצל זהוב. מגישים חם. שימו לב - לפני ההגשה חשוב לשלוף את הקיסמים.


חזרה