שניצל ממולא בפטריות
/ איילת בן-יוסף
שדרוג פשוט וטעים לשניצל המוכר והטוב. אוכלי הטריפה מוזמנים להוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת לתערובת המילוי.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 חזות עוף שלמים (4 חצאים-לארבעה סועדים) |
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות-נקיות וקצוצות |
1 בצל בינוני קצוץ |
1 ביצה |
מעט פירורי לחם |
אופן ההכנה |
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל, אחרי שתי דקות מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותם ביחד - עד שכל הנוזלים נעלמים. מתבלים במלח ופלפל.
- בזמן שהפטריות מיטגנות מכינים את החזות: מסלקים שומן ועצמות, נוטלים כל חצי חזה ובעזרת סכין חד יוצרים בו "כיס" - כלומר פותחים אותו כמו שפותחים לשניצל - אבל נזהרים שלא לחתוך עד הסוף.
- מקררים מעט את תערובת הפטריות וממלאים את העוף בכף-שתיים מן התערובת. סוגרים את החזה בעזרת קיסם שיניים.
- מכינים את הציפוי לשניצל: בקערה אחת טורפים ביצה, בקערה נוספת מפזרים פירורי לחם. מחממים שמן במחבת.
- טובלים את החזה הממולא בביצה ומצפים אותו היטב בפירורי הלחם - מעבירים למחבת החמה ומטגנים משני הצדדים, על להבה נמוכה, עד שהשניצל זהוב. מגישים חם. שימו לב - לפני ההגשה חשוב לשלוף את הקיסמים.
|
חזרה |