טחינה בשלושה צבעים
/ איילת בן-יוסף
לוקחים את הטחינה הישנה והטובה וצובעים אותה בצבעים ובטעמים חדשים: חרדל, פלפלים, עשבי תיבול ויש מקום גם להמצאות שלכם.
|
חומרים
|
1 מיכל טחינה גולמית |
2 כפיות חרדל צהוב (לא דיז'ון-גרגרים, אלא מהסוג הזול והזרחני) |
1/2 כפית אבקת קארי או כורכום |
עשבי תיבול קצוצים - מה שיש ומה שאתם אוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכ' |
1 פלפל אדום קלוי, או 2 כפות קטשופ ו-1/2 כפית פפריקה |
אופן ההכנה |
- מכינים את הטחינה לפי הוראות היצרן (כוס טחינה על כוס מים), מתבלים לפי איך שאתם אוהבים. את הטחינה המוכנה מחלקים לשלוש קעריות.
- לטחינה צהובה: מוסיפים חרדל וקארי, או כורכום.
- לטחינה ירוקה: מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים.
- לטחינה אדומה: מרסקים את הפלפל הקלוי ומערבבים, או מערבבים את הקטשופ והפפריקה. אפשר לחזק את החריפות בכמה טיפות טבסקו.
|
חזרה |