שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טחינה בשלושה צבעים / איילת בן-יוסף

לוקחים את הטחינה הישנה והטובה וצובעים אותה בצבעים ובטעמים חדשים: חרדל, פלפלים, עשבי תיבול ויש מקום גם להמצאות שלכם.


חומרים
1 מיכל טחינה גולמית
2 כפיות חרדל צהוב (לא דיז'ון-גרגרים, אלא מהסוג הזול והזרחני)
1/2 כפית אבקת קארי או כורכום
עשבי תיבול קצוצים - מה שיש ומה שאתם אוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכ'
1 פלפל אדום קלוי, או 2 כפות קטשופ ו-1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הטחינה לפי הוראות היצרן (כוס טחינה על כוס מים), מתבלים לפי איך שאתם אוהבים. את הטחינה המוכנה מחלקים לשלוש קעריות.
  2. לטחינה צהובה: מוסיפים חרדל וקארי, או כורכום.
  3. לטחינה ירוקה: מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים.
  4. לטחינה אדומה: מרסקים את הפלפל הקלוי ומערבבים, או מערבבים את הקטשופ והפפריקה. אפשר לחזק את החריפות בכמה טיפות טבסקו.

חזרה