אוזני המן זריזות
/ איילת בן-יוסף
גרסה אישית שלי לאזני המן: הבצק - קלי קלות, המילוי - ריבה ואגוזים.
|
חומרים (4 מנות)
|
לבצק: |
1 חבילה קטנה קמח תופח מאליו |
100 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסה הכשרה) |
2 ביצים |
1/4 כוס סוכר |
למלית: |
1/2 כוס ריבה בטעם משמש,אפשר כל טעם אחר שאוהבים |
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים |
1/2 כפית קינמון טחון |
אופן ההכנה |
- לשים ביחד את כל מרכיבים הבצק - עד שמתקבל בצק אחיד ונעים. אם הוא יבש מדי - מוסיפים מעט מים או מיץ תפוזים.
- מערבבים ביחד את מרכיבי המלית
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומקפלים את העיגול לצורת אוזן-המן.
- ממלאים תבנית ושולחים אותה לרבע-שעה לתנור. כשמוציאים אפשר לזרות מעל אבקת סוכר.
עוד מליות אופציונליות:
חמאת בוטנים וריבה: שמים 1/2 כפית חמאת בוטנים ו-1/2 כפית ריבת תות.
שוקולד-בוטנים: 1/2 כפית שוקולד למריחה, 1/2 כפית חמאת בוטנים ומעט בוטנים קלויים.
|
חזרה |