שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש פטריות / איילת בן-יוסף

הקיש שכולם אוהבים. אם הזמנתם חברים (או חברות) ואתם רוצים להיות בטוחים שכולם יאכלו הכל, זה הקיש!


חומרים (4 מנות)
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 כפית מלח
3-2 כפות מים קרים
למלית:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
3 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
  2. מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות - עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
  4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו - עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר - הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
  5. טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות. מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק. אופים כ-20 דקות.

חזרה