שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות תפו"א על רוטב עגבניות גס / איילת בן-יוסף

פסח הוא חג תפוחי האדמה - במקום פסטה, מאפים וקטניות - אנחנו מתמלאים בהמון-המון תפוחי אדמה.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
כפית אורגנו יבש
לרוטב:
2 כפות שמן זית
500 גרם עגבניות
שן שום כתושה
קופסת רסק עגבניות
ענפון טימין
מלח ופלפל
קמצוץ סוכר
אופן ההכנה

 

  1. מתחילים בהכנת פירה - מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, בנתיים מטגנים את הבצל בשמן - טיגון איטי על אש קטנה, עד שהוא רך וזהוב.
  2. כשהתפוחים מוכנים מועכים אותם, מוסיפים מחצית מהבצל (כולל השמן), טועמים, מתבלים באורגנו מלח ופלפל ומניחים בצד להתקרר. חשוב מאוד לוודא שלא נשארו נוזלים מהבישול בפירה, התפוחים חייבים להיות יבשים לחלוטין.
  3. מכינים את הרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים למשך כמה דקות וקולפים אותן. חותכים לקוביות גדולות.
  4. מחממים שמן-זית בסיר קטן ומוסיפים את העגבניות. מטגנים את העגבניות כ-10 דקות, מוסיפים את המחצית השניה של הבצל המטוגן ואת רסק העגבניות ומבשלים על אש קטנה, מוסיפים את הטימין ושאר התבלינים. וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות, מדי פעם מערבבים. הרוטב צריך להשאר במרקם גס של קוביות העגבניות ולא להיות דייסה.
  5. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הלביבות: מחממים שמן במחבת גדולה, יוצרים מהפירה המצונן לביבות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן שחומות. מגישים את הלביבות על שלולית רוטב.

חזרה