שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפה שוקולד-חלבה / איילת בן-יוסף

אמנם כשר לפסח, אבל רחוק מהליות דיאטטי:


חומרים (4 מנות)
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
1 צנצנת ממרח שוקולד-חלבה
אופן ההכנה

 

  1. מקציפים מכל אחד של קצפת לקצף יציב, מוסיפים לו את מחצית הצנצנת - את ממרח השוקולד או החלבה, ומקציפים שוב ביחד - עד שמתקבלת תערובת אחידה לחלוטין.
  2. אם אתם מגישים מנות אישיות - מכינים תבניות קטנות מרופדות בניילון נצמד ויוצקים את התערובת באופן שווה בין התבניות (תלוי בגודל התבנית, אבל קחו בחשבון שזוהי חצי כמות וצריכה להכנס עוד כמות כזאת לכל תבנית) - אם ההגשה היא קולקטיבית מרפדים תבנית טרין או אינגליש-קייק בניילון נצמד ויוצקים את התערובת. מכניסים את התבניות למקפיא להתייצבות.
  3. מכינים את השכבה השניה: מקציפים את המכל השני, מוסיפים את החצי השני של הצנצנת, מאחדים היטב את המסה ויוצקים מעל התערובת הראשונה - שכבר הספיקה להתייצב במקפיא.
  4. 1/4 שעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת הגשה (לא לשכוח לסלק את הניילון.

    שדרוגים: אם יש בבית חלבה ו / או שוקולד אפשר להוסיף שכבה דקה של פירורי חלבה או גרידת-שוקולד (בפומפיה) בין השכבות או ממש לפני ההגשה לפזר מלמעלה.


חזרה